lördag 6 oktober 2012

Tactical Strenght Challenge 2012 fall meet

Då var det gjort - årets TSC fall meet.

Jag är fortfarande överväldigad över allas prestationer och det enorma stöd jag kände under tävlingsmomenten. I år var jag även med och och hjälpte till med att arrangera tävlingen vilket gav mig ännu mer inblick i hur fantastiskt fina och begåvade alla var på plats - ingen nämnd och absolut ingen glömd.

 Det som gör mig mest tårögd är att trots att det är en "tävling" så är atmosfären obeskrivligt trygg, familjär och positiv. Ingen hets, ingen ilska men självklart massa nervositet. Det förekom en hel del kramande och skratt, om man säger så.

Det var faktiskt under min första TSC hösten 2011 som jag först kom i kontakt med kettlebell center och senare även RKC systemet som jag föll pladask för. Det var just detta jag ville vara del av - det sköna atmosfären, stödjande tränare och hård träning med fokus på rörelsekvalitet för att kunna bli så stark jag bara kan.   

Jag är nöjd över min egen prestation, då målet kort och gott var att förbättra mig i alla grenar jämfört med förra TSC i våras, fram för allt gällande marklyftet. Hade ett riktigt jobbig marklyftsförsök förra TSC som rubbade mig totalt. Har faktiskt inte helt kommit över det och därför inte vågat gå på samma vikt (127.5 kg) som den jag misslyckades med . (Har testat vikten hemma och lyckats en gång, men är 90 % säker att den stången inte väger 20 kg som räknat med... Så jag räknar inte det försöket ;) Mitt mål i år var främst att äga den vikten, men jag satsade även på fler pull-ups och fler snatch.



Mina resultat i år

Deadlift, 1:a: 115 kg
Deadligt 2:a: 125 kg
Deadlift, 3:e: 127.5 kg
Pull-up: 17 st
Kettlebell snatch (16 kg) 5 min: 138 st
Tot : 159p

Se regler och tidigare resultat här

Målet blev uppfyllt, lyfte 7.5 kg mer i marklyftet än sist och kom över en REJÄL psykologisk spärr. Gjorde 2 fler pull-ups och 12 fler snatch än sist vilket resulterade i 14,5 mer poäng. TSC är ett sätt för mig att se till att jag fortsätet att utvecklas och att jag kommer ihåg varför jag tränar.

Nästa år är det nya utmaningar då jag tänker ställa upp i Womens Elite Division, där klotet bytts ut till 20 kg och jag får hänga på mig +5kg i extravikt på pull-upsen. En rolig grej hade ju varit att klara lika många reps trots den ökade belastningen.... ;)

Fler bilder kommer säkerligen att läggas upp tidigare, på fb om inte annat. Men här bjuder jag på min belöning efter gårdagen - en sjukligt god trerätters på Canton House med ett riktigt gott gäng. Har blivit något av en TSC tradition.


Smaskig wontonsoppa med fiskknyten

Det godaste jag ätit - helt ärligt!
Bläckfisk med grönsaker, vitlökssås och ris. Extra stark. 




Endast efter TSC unnar jag mig en sådan då jag egentligen inte är förtjust i friterat.  
Men den friterade bananen satt väldigt, väldigt bra.







2 kommentarer:

  1. Tack för hjälpen med allt, Sierra! Det är alltid en fröjd att se dig prestera som du gör och verkligen extra skönt med marklyften! Ha en riktigt skön söndag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv David! Och grattis till ditt otroligt snygga marklyft - så kul att se. Ha en härlig söndag du också så ses vi snart i bunkern igen!

      Radera